Monday, December 14

Siapa lebih penting? Bestfriend ke boyfriend?

Photobucket


Soalan ni sering aku dengar bila kawan aku call "girlfriend" diaorang.

"Awak, awak pentingkan saya ke kawan awak?" dan selalunya, kalau perempuan, diaorang mesti akan cakap "Mestilah awak lebih penting, sayang".

actually korang tau x siapa yg lebih penting sebenarnya? nak tahu? Click read more xD



Cuba bandingkan antara kawan dengan korang punya couple..



Photobucket


couple:

- kalau dengan pasangan korang, mesti korang nak jadi yang terbaik kan?
- dengan pasangan, korang perlukan privasi.
- sering keluar berdua, lalukan perkara berdua, makan berdua.
- mengongkong, anda nak buat itu dan ini pun tak boleh.
- kalau korang marah, diaorang tak pandai pujuk sangat.
- mudah cemburu kalau anda rapat dengan orang lain.
- bila dah putus cinta, diaorang takkan berhubung dengan korang lagi. Betul?


Photobucket


Kawan:

- korang bebas jadi diri korang sendiri! siap boleh buat wild party dalam bilik.
- dengan kawan, korang leh keluar ramai-ramai!
- diaorang sedia dengar masalah korang dan tolong korang dalam apa ja perkara.
- kalau korang marah, diaorang sedaya upaya akan sabar dengan karenah korang.
- korang nak keluar dengan siapa pun, diaorang takkan jelous nye!
- diaorang sanggup buat apa ja untuk buat orang happy.

So, korang fikir2 la. bukan nak cakap yang tak bagus ada couple, bukan! tapi, kalau ditengok situasi sekarang, ada yang sanggup tinggalkan kawan demi couple. Well, semua tu tak patut la beb. Kawan kenal kau dari kecil, couple kau baru dua tiga bulan kenal kau kot.. haha..

P/s: entry ni khas untuk kawan aku yang g buang aku dari hidup dia atas desakkan boyfriend dia (sebab aku ni ganas sangat kot). Kalau ko terbaca ni, aku nak bagitau kau, ko boleh pergi mampus la dengan boyfriend ko tu. Tapi kalo dia tinggalkan ko, ko boleh ketuk pintu rumah aku. Pintu rumah aku terbuka luas untuk ko.

P/s lagi: untuk kawan2 aku punya gf/bf, "They are my friends, if u broke their heart, i'll break ur face.. no mater who u r!"

P/s lagi skali: Giler ganas entry aku hari ni ==''

15 orang pengomen setia:

Budak Hostel said...

test test ^^

Anonymous said...

test 2.... test 2.....

(try ja ni.. sbb banyak komplain xleh komen entry~ jgn korang aku menyepam =='' )

wan2911 said...

try

wan2911 said...

haa..boleh pun, tadi ade word verify, pastu xleh nak masukkan sebab tesembunyi..
nak komen ape tadi ek? kan da lupe..hihi :p
pape pun parents n family paling penting ;)

Budak Hostel said...

ekekekeke
boleh lak lupa =P

tu la pasal.. setting komen rupanya yang buat hal xD

Mr. Cuz said...

kalau awek dengan rokok, mana lagi penting??ahakz..
tentulah rokok.. sebab rokok ni tak banyak songeh..haha
kalau awek fuh bkn main bnyak pantang larangnya..wakaka (im single k)
kompom2 kwan penting..tanpa kawan susah kita nak bersosial..xkn nak g men bola dengan awek plak.. kompom2 la dengan kawan..
ni klu dok berkepit dengan awek siksa gak woo..

rinA . mei said...

yes, u're right! Friends are more valuable than our couple. :D Whatever it is, we live life for ourself. Lets enjoy our life. :)

p/s: terjumpa blog kamu di blog kawan saya. nice blog! :)

Budak Hostel said...

@ mr. cuz
btol2 hahax

@ rina.mei
=) yer~ saya tertinggal blog saya kat blog kwn awak.. baru ambil balik la ni ekeke.. joke =P

rafaiz benitez said...

mst r kawan lebih penting.
berkawan biar beribu berkasih satu.

Budak Hostel said...

berkawan biar seribu,
bercinta biar empat,
kekasih hati cuma satu,
yang lain buat spepart =p

opss =x

Meow said...

mestilah member...

member la tempat kite boleh mengadu...bersuka ria dan buat benda yg tidak boleh dikokong oleh mana2 pihak..kerana member tak kisah kite buat ape pun...

alah..buat ape ada couple??..
baik korang belajar dulu...belajar sampai pandai gak..ni x berapa nak cerdik la..

belum sampai waktunya...kerja la dulu...
pastu baru cari couple utk wak bini...

pendapat aku jer...ok

afya said...

hurm
lg best klu dpt couple yg leh jd 2 in 1
couple+kawan

leh bcinta sma
leh bergurau sakan sma
sekepala

bcuz of tu lah
i owez pilih kwn i jd kapel i
so msg2 pun dh masak pangai masing2
;)

aku zaty said...

better bila couple kite bole jugak jadi member kite..

saling tolak-ansur.. kn bgos..

dua2 sama pnting sbenarnya..

pndai2 la imbangkan..

jgn smpai ade hati yg trguris..

afya said...

tu lah... kwn blom tentu leh manje, syg2, n beri tender care mcm kapel... i mean two opposite sex la

tp kapel lak cariklah yg leh jd member
atau ktelah men peranan mcm mana nak jdkan gurl/boy kte tu slesa ngan kte mcm kwn dia

bab tu lah jgn nak kontrol2 bila ngn kapel tu
jd je dri sendiri
kan senang citer

Budak Hostel said...

@ meow
btol2.. kalo ngan member siap boleh buat bikini party.. law ngan bf, xkn mo buat bikini party ngan dia kot =p

@afya
tp kebanyakkan bila kawan couple ngan kwn bahaya.
sbb, esok2 bila da clash, kwn jd lawan >.<

@aku zaty
kebanyakkan couple skrg kuat jelousnya oh~ =p

 
C-MaH BamBam Blogger Template by Ipietoon Blogger Template