Wednesday, January 6

Tips mengorat lelaki - Part 1 (Menurut kata pakcik G dan aku)

Hehehe.. jangan salahkan aku! Dapat idea ni dari ZackZukhairi dan juga dari kakak angkat aku yang cun melecun! Dan juga dari aku sendiri (aku ni playgirl sikit) hehehe...

Malas mo cakap banyak2.. sttp(straight to the point) jer...

Photobucket

Untuk permulaan, aku bagi simple tips untuk korang.. hehehe...

1. Sentiasa tersenyum dan jangan bersikap sombong apabila berinteraksi dengannya.
Kata aku: Ya, lelaki tak suka perempuan yang asyik tunjuk muka muram ja. Kalau korang tunjuk gak, diaorang confirm 100% akan kata ko period! Hahaha! Kebanyakkan lelaki macam tu tau. Dan penting untuk korang jangan sombong dengan lelaki tu. Kalau korang sombong, status korang akan jatuh dan korang akan di"cop" perempuan sombong... nak?? Kalau dah dapat title tu susah tau nak mengorat!


2. Pandai memasak.
Kata aku: Yeah! kalau nak pikat lelaki memang ini yang diperlukan! Masak babeh! Lelaki tak pandang perempuan yang tak tau masak. Ye la, andai kata korang kawen, then korang tak pandai masak, takkan hari-hari makan luar kot.. Pekena maggie? tak kuasa aku!

3. Berpewatakan menarik.
Kata aku: Zaman muda, sapa tak bangga kalau ada awek lawa? Tak caye? Tanya ZackZukhairi (sorry bro, asyik pakai nama ko jer... ekekeke). So, korang kenalah berpewatakan menarik.. Mulut kena manis, cakap kena sopan, jalan kena lenggang (chewah!). Baru la ko lintas semua lelaki pandang (opss!)

4. Jujur dan sentiasa merendah diri.
Kata aku: Hah jujur! yang ni aku selalu practickan kat scandal aku dulu (Dulu ok??). Korang kena la jujur.. Contohnya kalau dia tanya "Awak sayang saya?". Kalau kau tak sayang dia, ko cakap la mcm ni "Yer, saya sayang awak!, betul saya tipu.." hehehe.... Dialog seterusnya sendiri mau ingat la...

5. Lakukan apa yang dia suka dan jangan lakukan apa yang dia tak suka.
Kata aku: LAKUKAN APA YANG DIA TAK SUKA! hah! betul aku tipu! hehehe.. Korang lakukan apa yang dia suka bila berhadapan dengan dia! Korang buat la konon2 korang tu perfect, menurut perintah.. hehehe... bila kat belakang dia lantak korang la nak buat apa... nyehehe!

P/s: yang kata aku tu tips untuk playgirl jer eh, yang tak mo jadi buaya jangan ikut tips tu huhu..
P/s: actually aku nak cerita pasal ni petang tadi, tp skrg da hilang mood nak cakap pasal ni, sebab tu entry pendek ja...

Next entry Tips mengorat lelaki part 2!

8 orang pengomen setia:

L said...

bgos2... pasneh wat la entry utk tekel pempuan lak.. hekhek...

rama2ungu said...

waaahahahaha..best22..aku nk praktikkan ni bleh x??wahahahahaha

udacun said...

da lame praktikkn..hahahaha...
lebey dulu mkn grm da u..kah3

eschalalala said...

haha.
gile2.
tade tips untuk jage hati laki ta?

ZIANA ♥ FARREL said...

lelaki suke pompuan yg relex...xpoyo..senang masuk dgn kwn2 diorang...ye ke??i rasa la sbb laki i cakap..hehehe..

Budak Hostel said...

@ L
tekel pempuan? g blog ZackZukhairi, dia ada part untuk takel pempuan.. aku ajar cara tekel lelaki ja kot.. hahaha!

@ Rama2ungu:
kalau anda tahan lasak, boleh jew.. ekekeke...

@ Udacun:
hehehe.. kantoi da...

@ Eschalalala:
Ekeke.. jaga hati lelaki? ada 50 tips.. nak kew? hehehe

@ Ziana:
Betul cakap laki u tu.. 10 markah untuk dia.. hehehe

DaHLia said...

erk...bab no 1 tu yang sis failed ni..huhuh..sebab tu xdingorat kuts...
rasa mcm senyum kambing lak kalo senyum memanjang.... ^_^

Budak Hostel said...

@ DahLia:
hehe penting yg no 1 tu kak... kena practise senyum sokmo =P

 
C-MaH BamBam Blogger Template by Ipietoon Blogger Template